Orez cu Peste Sarat

Orez cu Peste Sarat

 Ingrediente: 2 bucati de peste sarat, 2-3 cepe, 1 cana de 250 gr orez, piper, marar, 4 rosii de la borcan sau suc de rosii si apa calda.
Preparare: intr-o oala de 10 l cu apa rece pui la desarat de seara pestele taiat in portii. Ai grija sa schimbi apa dupa cateva ore. A doua zi scurgi bine pestele, il prajesti putin in ulei si-l dai deoparte. Intr-o cratita groasa prajesti ceapa pana cand se rumeneste,
apoi adaugi orezul bine spalat in apa calda. Pui si pestele, completezi cu apa calda cat sa acoperi totul si lasi sa dea in clocot pe foc mic, cu o tabla sub cratita ca sa nu se lipeasca. Lasi sa fiarba 10 minute, ca orezul sa infloreasca si sa-si traga toata apa, apoi scuturi cratita in maini, dar nu prea mult, ca se farama pestele si orezul. Dupa aceea umpli din nou cu apa calda si pui felii de rosii de la borcan sau suc de rosii, piper si marar. Il poti da si la cuptor, dupa dorinta.
Pofta buna!